Agile werken is slechts het begin…

Agile werken is slechts het begin…

Door Paul Nas, Project Manager bij Het ConsultancyHuis

Bedrijven en organisaties zijn massaal op zoek naar manieren om de veranderingen in de wereld de baas te kunnen. Ze beseffen dat ze meer moeten opereren op basis van cultuur en leiderschap, met minder hiërarchische aansturing en meer autonome teams. Het verklaart de populariteit van Agile werken: lenige teams die via scrummethodes en Lean werken op eigen kracht prestaties van formaat moeten gaan leveren.

De kracht van onzekerheid
Maar heb je met het onder de knie krijgen van methodes of het optuigen van een raamwerk goud in handen? Nee, de kans op succes is niet gegarandeerd. Het is slechts een begin. De factor die de doorslag geeft, is ‘effectief gedrag’. Anders gezegd: als leider of medewerker moet je je gedrag aanpassen. Niets meer in beton willen gieten maar ‘onzekerheid’ willen accepteren. En precies daar ligt voor veel organisaties de moeilijkheid als ze aan de vooravond staan van projecten. Wanneer budget en opleverdatum bekend zijn, willen ze liefst ook weten wat ze voor alle kosten en moeite dan gaan krijgen. Dat is het ‘oude denken’ waarbij managers de beslissende stem hebben, op de rem trappen als ze dat nodig vinden of het projectteam – onbewust – een richting op duwen die niet per se de beste is.

Effectief gedrag
De facetten van effectief gedrag zijn onder meer beschreven door Stephen Covey. Wereldwijd bekend zijn vooral zijn zeven eigenschappen van effectief leiderschap met wijze lessen over pro-activiteit, ‘beginnen met het einde voor ogen’ en ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Hij voegde er nog een achtste eigenschap aan toe. Die gaat in het kort over hoe je mensen het beste uit zichzelf laat halen. Daarbij zijn vier elementen van belang:

  • passie (‘wat vind je leuk?’),
  • kennis/talent (‘waar ben je goed in?’),
  • geweten (‘wat vind je belangrijk?’),
  • behoefte (‘wat wil de wereld, je klant, dat er gebeurt?’).

Op het snijvlak van deze vier komt álles samen om in een project goed te presteren. Als je als manager weet te bereiken dat je mensen dit snijvlak vinden en vasthouden, dragen ze maximaal bij aan het succes van hun project.

Geen beloftes, wel een garantie
Wat vraagt dat van een leider? Dat hij accepteert dat een projectteam bij de start nog niks kan beloven over hoe het eindresultaat eruit ziet. Wat het team wel kan garanderen, is dat het resultaat nut gaat hebben. Deze manier van projecten beginnen en uitvoeren, is in deze tijd van razendsnelle ontwikkelingen alleen maar prettig: er is ruimte om tussentijdse veranderingen direct mee te nemen. Niets is funester dan een project conform opdracht afronden en dan tot de ontdekking komen dat de wereld er niet meer op zit te wachten. Met Agile werken in combinatie met effectief gedrag voorkom je dat.

Vertrouwen op je team
Verder moet een leider zich ‘facilitair leiderschap’ eigen maken: je team ondersteunen, het grotere geheel in de gaten houden en de rest overlaten aan de creativiteit van het team. Natuurlijk blijven er bepaalde elementen overeind die als randvoorwaarden – of definities – fungeren bij een project. Denk aan ‘budget’. Of aan ‘regelgeving’. Maar binnen die grenzen is het bieden van vrijheid aan een team goud waard. Deze mate van onzekerheid vraagt om een cultuuromslag in veel bedrijven. Dat is een fikse opgave, want we vinden verandering allemaal belangrijk, maar zelf veranderd worden, dat is toch iets minder aanlokkelijk. Beginnen met Agile werken is dan ook: starten met het loslaten van oude patronen. Schrijf niets voor. Formuleer een toekomstvisie, betrek je mensen daarbij, leg het waarom van die visie uit. En toon daarna effectief gedrag: laat het aan je team over en vertrouw op hun kennis, kunde en bevlogenheid.

Het ConsultancyHuis verzorgt diverse trainingen op het gebied van agile werken. ‘Agile werken en de achtste eigenschap van Covey’ is een optionele toevoeging aan de training ‘Agile, Lean & DevOps Voor Managers’. Hierin krijgen deelnemers handvatten om goed te functioneren binnen het nieuwe paradigma van agile. Interesse? Neem contact op met Paul Nas van Het ConsultancyHuis, e-mail: Paul.Nas@hetconsultancyhuis.nl, telefoon: +31 (0)6 2549 63 00.