Lean Six Sigma en een app

Lean Six Sigma en een app

Binnen Het ConsultancyHuis vinden we het leuk om kennis te delen en met nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn. Zo zijn we ons aan het verdiepen in data science, test automatisering, app-ontwikkeling, Scrum, Lean Six Sigma – methoden en technieken die nu veel gevraagd en toegepast worden bij onze klanten.

De groep Black Belts groeit en de behoefte is geleidelijk ontstaan om een naslagwerk te bouwen wat gemakkelijk te gebruiken is. Iets wat de boeken en sheets vervangt, niet te zwaar en lekker mobiel is. Al snel kwam het idee om een app te gaan bouwen en daar zijn we dan ook snel mee gestart. Een team consultants van verschillende disciplines (ontwikkelaars, LSS, AGILE/Scrum) hebben de handen ineen geslagen om samen kort cyclisch iets te gaan maken. Het doel van de app is in eerste instantie een leidraad voor het doorlopen van een DMAIC-cycle. Dit op basis van vijf fasen waarin 12 vragen beantwoord dienen te worden. De app geeft suggesties voor in te zetten tools om tot deze antwoorden te komen.

De app bouwen we in eerste instantie voor IOS, Android volgt later. Scrum gebruiken we als aanpak en we werken met driewekelijkse sprints. Elke sprint is weer leuk om te zien wat er gerealiseerd is en hoe de back log-acties verschuiven en aangevuld worden.

Het uitrollen van de app richting de testers (nu nog veelal de teamleden) loopt via Testfairy. De back log houden we bij in Jira en we communiceren via Snapchat.

In december verwachten we een heel eind te zijn met de app. Versie 1 zal de leidraad bevatten zoals eerder omschreven. Over een aantal sprints is het doel dat de app ook gebruikt kan worden voor Track & Trace van verbetertrajecten. De klant bijvoorbeeld kan inzien welke deliverables er opgeleverd zijn en in welke fase het project zich bevindt.
Maar daarover in een later stadium meer….

Martijn Luijer