Mijn eerste jaar bij Het ConsultancyHuis

Mijn eerste jaar bij Het ConsultancyHuis

Na ruim twee jaar bij een groot detacheringsbedrijf in dienst te zijn geweest, kwam ik tot de conclusie dat ik geen energie kreeg van die omgeving en van de rol die ik daar vervulde. Wat ik miste was regelmatig contact met mijn manager, het gevoel dat er écht met mij werd meegedacht over mijn toekomst en de ruimte om mijzelf richting mijn stip op de horizon te ontwikkelen. Wat ik ook miste was een stukje saamhorigheid: het gevoel dat je samen en met elkaar bijdraagt aan de groei van het bedrijf en de resultaten die als collectief worden neergezet.

Na een tweetal projecten te hebben gedraaid met medewerkers van Het ConsultancyHuis was ik daarentegen overtuigd dat er raakvlakken waren op het gebied van waarden, professionaliteit, verantwoordelijkheidsgevoel, visie en mentaliteit. Om die reden ben ik het gesprek aangegaan om te kijken welke perspectieven er voor mij zouden kunnen liggen.

In eerste instantie was dit een informeel gesprek met één van de managers van het bedrijf. Mijn gevoel werd in dat informele, maar vooral leuke gesprek, bevestigd. Het werd mij duidelijk dat bij Het ConsultancyHuis veel aandacht uitgaat naar de persoon zelf; wat drijft diegene, waar krijgt hij energie van, hoe kan Het ConsultancyHuis diegene ondersteunen en begeleiden? Daarnaast werd mij ook duidelijk dat het bedrijf er sterk op gericht is dat mensen elkaar opzoeken en assisteren daar waar het kan. Dit kan in de vorm van inhoudelijke ondersteuning, een luisterend oor of coaching (informele coaching door collega’s, of formele coaching in de vorm van een professionele coach). Dit zijn mooie kreten om te horen, maar, als kritische luisteraar, ben je toch altijd benieuwd in hoeverre dat daadwerkelijk zo is.

Ik was in ieder geval overtuigd om de sollicitatieprocedure in te gaan. Dit proces bestaat uit een introductiegesprek met één van de managers, een vakinhoudelijk gesprek met een lead-consultant op het gebied van testen, business consultancy of projectmanagement en als laatste een aanbod. Er wordt géén assessment afgenomen. Dit verbaasde mij in eerste instantie. Je kunt immers een goede klik hebben met iemand, maar dat wil nog niet zeggen dat diegene ook op intellectueel gebied voldoet aan je eisen. Neem je daar als bedrijf niet een groot risico mee? Achteraf bleek dat niet het geval te zijn – de interviewers weten goed te achterhalen hoe jij als persoon in elkaar steekt en of jij een mentaliteit hebt die past bij het bedrijf. Daarnaast paste deze aanpak goed bij mijn mensgerichte beeld van Het ConsultancyHuis.

Het eerste jaar bij Het ConsultancyHuis is voorbijgevlogen. Ik heb mij verwonderd over de bekwaamheid van mijn collega’s evenals de behulpzaamheid en toegankelijkheid van een ieder. Daarnaast waren bedrijfsmeetings en uitjes leuk om naartoe te gaan, in plaats van het geforceerde gevoel wat ik eerder vaak had. Mijn eerste twee opdrachten waren pittig – beiden op vlakken waar ik weinig ervaring had. Ik heb echter nooit het gevoel gehad dat er ik er alleen voor stond en heb wekelijks contact gehad met meer ervaren collega’s en mijn manager. Daarnaast heb ik een aantal mooie trainingen kunnen volgen: trainingen op vakinhoudelijk gebied, training op persoonlijke effectiviteit en training op het gebied van mijn stip op de horizon. Ook heb ik regelmatig gesprekken met mijn manager om te kijken naar mijn ontwikkeling en samen te sparren over de stappen die nodig zijn om mijn gewenste toekomst te realiseren.

Samenvattend kan ik oprecht zeggen bij Het ConsultancyHuis gevonden te hebben waarnaar ik op zoek was: een mensgericht, meedenkend, professioneel maar bovenal leuk bedrijf om voor te werken.

Door: James De Mulder