Sfeerimpressie

Het ConsultancyHuis maakt van thuiswerken een feestje

Social distancing betekent in tijden van corona niet dat je je van alles en iedereen moet afzonderen. Want die gezellige collega’s kun je natuurlijk ook gewoon online ontmoeten. Bij Het ConsultancyHuis stond daarvoor in oktober een digitaal company event op de planning: het spelen van het Hoogeboom Mysterie, een online escaperoom van startuponderneming Socialspel.nl.

Medewerkers van Het ConsultancyHuis schoven vanuit huis aan en speelden het spel via een speciaal hiervoor aangemaakte Whatsapp-groep. De opdracht: ‘vind in de virtuele wereld van het Hoogeboom College de verdwenen ICT-manager van de school, Pieter de Roon’. De ConsultancyHuis-deelnemers stortten zich vol overgave op de hints en de sporen die naar de vermiste De Roon moesten leiden. Het werd een middag vol samenwerking, plezier, spanning en humor. Weliswaar fysiek op afstand, maar online nauw verbonden door de gezamenlijke gedrevenheid het mysterie op te lossen. Nadat ze in hun missie geslaagd waren, proostten de collega’s tijdens de afsluitende virtuele borrel op de goede afloop.

Het ConsultancyHuis Escape Room 2020
Het ConsultancyHuis Surf Clinic 2019

Zakelijk pak uit, surfpak aan: surf clinic 2019

Op 29 juni 2019 was Surfschool ‘Dreams’ in Ter Heijde aan Zee het decor van een zonnig dagje strand en water voor de medewerkers van Het ConsultancyHuis. Ze ruilden hun dagelijkse kleding in voor een surfpak en namen hun partners en kinderen mee. Plezier gegarandeerd.

Op het programma stond een surf clinic voor beginners. Die was bij voorbaat al een succes door het tomeloze enthousiasme waarmee iedereen het strand opkwam. De clinic begon met de nodige theorie over onder meer golven, getijden, stroming, muien en veiligheid. Daarna begon het echte werk: eerst oefenen op het droge (positioneren, paddelen en opstaan) om vervolgens met de boards het water in te gaan, uiteraard onder de deskundige begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Na een dag van plezier maken, onderling verbinden en kennis opdoen over stokes, tube riding, 360’s en wipe-outs was er nog één break te nemen: een barbecue in een strandclub in Kijkduin. Daar sloot Het ConsultancyHuis de familiedag in stijl af.

Jaarfeest 2019: plezier met een fikse component ‘duurzaamheid’

Goed zorgen voor je personeel betekent ook: af en toe samen een feestje vieren. Bij Het ConsultancyHuis houden we daarom elk jaar een bedrijfsfeest voor alle medewerkers en hun partners. Dat deden we ook in 2019. Geheel in lijn met onze gedrevenheid om slimme oplossingen te bedenken voor duurzame energie kozen we voor het thema ‘elektrisch vervoer’.

Dat betekende: met z’n allen in een fluisterboot door de Utrechtse grachten, op Segways on tour door het centrum en op elektrische choppers door de mooie omgeving van de Domstad. Plezier met een fikse component ‘duurzaamheid’ dus. Ook de onderlinge verbondenheid kreeg een impuls. We deden immers samen nieuwe ervaringen op én deelden mooie verhalen, zowel onderweg als tijdens de borrel. Met een uitgebreid diner sloten we de dag af. Alhoewel… er lag voor iedereen nog een kers op de taart te wachten: een hotelovernachting met ontbijt. Daarmee gaat het Jaarfeest 2019 bij Het ConsultancyHuis de boeken in als ‘zeer geslaagd’.

Het ConsultancyHuis Jaarfeest 2019