Tijd om in de spiegel te kijken

Tijd om in de spiegel te kijken

Anders overkomen in een gesprek dan bedoeld. We hebben het denk ik allemaal wel eens gehad. Ik ook…

Helemaal blij kom ik uit de meeting met een stakeholder. Zonder softwareaanpassingen en met een work-a-round zijn zij geholpen. Eenmaal terug achter mijn bureau komt mijn projectmanager naar mij toe, want hij wil even praten. De stakeholder waar ik net vandaan kom, heeft geklaagd. Ik zou arrogant en betweterig gereageerd hebben… Hè, hoe kan dat nou? Gelukkig heb ik de mazzel dat mijn werkgever, Het ConsultancyHuis, de mogelijkheid biedt om begeleiding te krijgen van een Personal Coach. Zo krijg ik de ruimte om in de spiegel kijken.

Met coach in spiegel kijken

Mijn kracht is anderen motiveren

Als medewerker kun je kiezen uit een poule van Personal Coaches, stuk voor stuk professionals. Ik heb besloten om samen te gaan werken met Ingrid Holla van Plato Consultancy. Tijdens dit mooie traject heb ik inzicht in mijzelf gekregen. Geleerd dat gebeurtenissen uit het verleden, ook nog steeds heden ten dage invloed hebben op hoe ik op een situatie reageer. Ik ben altijd iemand geweest die alles leuk vind en alles wel wil proberen. Ingrid heeft mij geholpen te focussen op wat ik écht leuk vind. Krijg ik nu energie van in mijn eentje een opdracht uitwerken en terugkoppelen aan de opdrachtgever of krijg ik juist energie van samen in een team die stip op de horizon bereiken?

Samen met haar heb ik ook een Insights Discovery Profiel gemaakt. Het is erg leuk om een verslag van jezelf te lezen. Zo staat beschreven wat mijn toegevoegde waarde als teamlid is en wat anderen in communicatie vooral niet moeten doen bij mij. Zo ben ik als teamlid iemand die anderen motiveert om meer te bereiken en kan ik er niet zo goed tegen als mensen zeggen ‘dat zal nooit lukken’. Ik bied dan ook altijd een helpende hand.

Sascha Merkus-van Eijndhoven

Sascha Merkus-van Eijndhoven

Door coach bewuster en sterker in mijn schoenen

Dit coachingstraject heeft mij echt gebracht naar waar ik nu sta. Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn houding. Hoe kom ik over, wat straal ik uit en hoe krijg ik mensen in beweging. En ook veel alerter op wat mijn gesprekspartners uitstralen om zo op hen af te kunnen stemmen. Zo’n gevalletje van anders overkomen, heb ik gelukkig niet meer gehad. Ik ben niet alleen op soft skills gebied gegroeid. Ook op mijn hard skills heb ik mij verder ontwikkeld. Zo heb ik trainingen kunnen volgen als BPMN2.0 en certificaten gehaald als PSMI en PSPOI. SAFe-training was een in-house training. Erg leuk om van mijn collega en ervaren trainer, Joeri Schardam, kennis overgedragen te krijgen. De voorbeelden en discussies waren daardoor voor mij erg relevant.

Kortom ik heb mijn rugzak gevuld met veel nieuwe inzichten en kennis waardoor ik als professional sterker in mijn schoenen sta en met nog meer plezier bij Het ConsultancyHuis mijn werk doe!