Workshop: Innoveren als een Start-up

Workshop: Innoveren als een Start-up

Sinds kort heeft Het ConsultancyHuis een training ‘Innoveer als een start-up’. In deze workshop van een dag nemen we de deelnemers mee in de volgende onderwerpen:

  • Innovatie als begrip;
  • Het Lean Start-up gedachtengoed en de bijbehorende Build – Measure – Learn-cyclus;
  • Het Cynefin Framework (complexity theory): op basis van dit framework leren we deelnemers wat voor ontwikkelaanpak past bij een gegeven situatie of context. Wanneer pas je Scrum het beste toe, of waterval, of Lean, of Lean Start-up? Waarom is het belangrijk om eerst goed te weten waar je staat voordat je een aanpak kiest?
  • De uitvoering van een Design Sprint (ook wel Google Sprint genoemd) en het daadwerkelijk doorlopen van een design sprint voor een fictieve case.

In de week van 19 maart hebben James De Mulder en Erik van Eekelen de workshop gegeven aan een 18-tal projectmanagers van Essent, waarbij de training zeer goed ontvangen werd. Uit de feedback bleek dat inzichten direct praktische waarde hadden voor de deelnemers. De deelnemers gaven aan dat de materie ervoor zorgde dat ze konden verklaren waarom bepaalde projecten uit het verleden minder goed verliepen en hoe ze huidige projecten het beste aan kunnen pakken.

“Afgelopen teamdag hebben wij Het ConsultancyHuis de workshop “Innoveer als een start-up” laten verzorgen. Mijn collega’s en ik hebben dit als zeer waardevol ervaren. In korte tijd waren we in staat om op basis van een stukje theorie een complete design sprint na te spelen wat tot verrassende uitkomsten leidde. Je kon merken dat de trainers van Het ConsultancyHuis de verbinding tussen de theoretische kennis en de praktijk goed konden maken. Ik zou deze workshop anderen zeker aanraden!” – Axel van Kouwen, Manager Project & Portfolio Management bij Essent.

Momenteel staat de training eveneens gepland voor een tweetal andere klanten uit de energie-sector. Wilt u ook meedoen met de workshop ‘Innoveren als een Start-up’, neem dan contact op met James De Mulder via james.de.mulder@hetconsultancyhuis.nl of telefonisch via 06 21 90 30 28.